Tuesday, 15 January 2013

Ikon Mahasiswa Baru? #bawani #uum
Jika dahulu video gangnam, kini video yang melibatkan Presiden Suara Wanita 1Malaysia (SW1M) dengan seorang pelajar daripada institusi yang sama.

Trend yang sama juga dilihat sama dengan situasi apabila Adam Adli, Safwan Anang hendak menjadi popular. Cuma berbezanya apabila yang hendak dinaikkan ini merupakan ‘heroin’ yang merupakan pelajar berbangsa India serta pelajar perundangan semester 3. Dia juga telah bertanding kerusi umum dalam PRK yang lepas, namun telah dikalahkan oleh calon-calon lain.


Bawani a/p Kaniapan
5 September 1985
Sarjana Muda Undang-Undang, Semester 3


#justice4bawani #salutebawani #weareallbawani ? 
  “With my great comrade & ayahanda Dr Nasir Nashim. Always inspiring his thought”

 Mesyuarat May Day di office PSM pada tahun 2010?MS melihat ada pihak yang mahu mengambil kesempatan isu ini. Jika benar hendak memperjuangkan tentang nasib Bawani ini, kenapa baru sekarang sedangkan forum telah dilaksanakan pada 8 Disember tahun lepas? Suatu tempoh yang agak lama.

Bersuara tentang keadilan? Di mana keadilan bagi penganjur, pelajar, MPP dan pihak UUM? Hal ini adalah antara Bawani dan Presiden SW1M. Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.  Situasi yang sama berlaku di UPSI dahulu.

Ini kenyataan daripada pelajar yang menjadi Penasihat program ini. 
Adakah ini ikon mahasiswa?


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...